Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Çin'den İthalat Hizmeti

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Ortaklıkları ve Güvenilirlik
  4. »
  5. Lojistik Merkezi Depolamayla Karşılaştırıldığında Nasıldır?

Lojistik Merkezi Depolamayla Karşılaştırıldığında Nasıldır?

AİKOSA AİKOSA - - 26 dk okuma süresi
221 0

Lojistik Merkezi Depolamayla Karşılaştırıldığında Nasıldır?

“Depolar” ve “karşılama merkezleri” terimleri sıklıkla benzer şekilde kullanılır ve benzer oldukları düşünülmektedir. Ama aslında çok farklılar. Her ne kadar her ikisi de mal satan şirketlerin envanterini barındıran oldukça büyük yapılar olsa da, ikmal merkezleri ile depolar arasındaki benzerlikler burada bitiyor.

Bunları kullanan kuruluşların ihtiyaçlarına bağlı olarak her biri çeşitli hizmetler sunar ve diğer durumlar her birinin birden fazla kullanımını gerektirir.

Burada, sizin ve şirketinizin ihtiyaçları için hangisinin en iyi olduğunu seçebilmeniz için her birinin rollerini gözden geçireceğiz. Şirketinizin daha fazla büyümesine neyin yardımcı olacağına karar vermenize yardımcı olabilir. Ve sizin için bir rehber olabilir.

1. Sipariş Karşılama Merkezi ve Depo nedir?

Bir Sipariş Karşılama Merkezi, firmaların mallarını depolayan bir depo gibidir, ancak hepsi bu. Tek ortak noktaları bu. Sipariş Karşılama Merkezleri genellikle hızlı hareket eden ve çoğu zaman sevk edilen ürünleri barındırır. Görevi siparişleri mümkün olan en kısa sürede müşterilere ulaştırmaktır.

Gerçekleştirme Hizmetleri, B2B ve B2C siparişlerini yerine getirmek ve siparişleri son kullanıcılara göndermek için perakendeciler, e-ticaret, şirketler ve diğerleri gibi çeşitli şirketlerle birlikte çalışır.

Gerçekleştirme Merkezi vahşi bir yerdir. Çoğu zaman insanlar ürünleri işler, paketler, etiketler ve müşterilere gönderir.

Benefits_of_Fulfillment_Center_vs._Warehouse

Ayrıca müşteri iadeleri, ilgilenilmek üzere envantere geri dönebilir. Sorunsuz bir süreç sağlamak amacıyla sipariş karşılama merkezleri siparişleri işlemek, yönetmek ve organize etmek için en iyi teknolojiye sahiptir.

Öte yandan Depo, ürün ve malların daha uzun süre tutulduğu yerdir. İşletmenizin envanterini, kalması gerektiği sürece toplu olarak tutmak veya depolamak için tasarlanmıştır. Üst üste birçok ürünün bulunduğu yüksek rafları ve konteynerleri taşımak için etrafta dolaşan forkliftleri görebilirsiniz.

Bir Depoda her gün yapılan iş bir döngüdür. Ürünler stoklara giriyor, olması gereken yere taşınıyor ve sevk ediliyor. Genellikle, bir depoya sahip olmak için daha küçük veya orta ölçekli satıcıları kullanmak akıllıca ve daha iyidir.

2. Gerçekleştirme Merkezlerini Anlamak

1) Tanım ve İşlev

Bir Lojistik Merkezi, bir deponun ürünlerinizi depolamasından daha fazlasını yapar. Aynı zamanda envanteri tutan ve nakliyeden önce müşteri siparişlerinin yerine getirilmesiyle hızlı bir şekilde ilgilenen üçüncü taraf lojistik (3PL) veya sipariş yerine getirme şirketi olarak da adlandırılır. B2B ve B2C siparişlerini yerine getirmek için şirketlerle çalışırlar.

Bir Sipariş Gerçekleştirme Merkezinin, ürünleri sipariş veren müşterilere mümkün olduğunca hızlı ulaştırması gerekir. Deponun aksine stok yalnızca kısa bir süre için orada kalır. Perakende siparişler genellikle depodan ziyade bu hizmetten gönderilir. Ana odak noktaları olan dış müşterilere hizmet veriyorlar.

Understanding_Fulfillment_Centers

Gerçekleştirme Merkezleri genellikle işlerle meşguldür. Daha fazla işin hızlı yapılması nedeniyle siparişleri işlemek, stokları yönetmek, yükleri organize etmek ve diğer işler için en iyi kitlere sahipler.

2) Bir Gerçekleştirme Merkezi Kullanmanın Avantajları

  • Maliyet Tasarrufu

Çoğu Sipariş Karşılama Merkezinin küresel tesislerde bağlantıları vardır. Toplu teslimatlarda yararlanabileceğiniz indirimlere olanak tanır. Bazı merkezler nakliye ücretlerini bölgeye göre belirler. Ürünlerinizi birden fazla lojistik merkezinde tutarsanız daha fazla tasarruf edebilirsiniz.

Mallarınızın müşterilere ulaşması için girilmesi gereken bölge sayısı azalacak. Ayrıca müşterilerinize ücretsiz kargo imkanı da sunabileceksiniz. Bu onların çevrimiçi alışveriş kararlarında büyük bir iz bırakacaktır.2. İyileştirilmiş sipariş karşılama doğruluğu

  • Geliştirilmiş Sipariş Gerçekleştirme Doğruluğu

Sipariş karşılama merkezleriyle çalışarak siparişlerinizi saklayacak, paketleyecek ve gönderecekler. Ayrıca çalışanlarının, yazılımlarının ve ekipmanlarının deneyimini de kazanacaksınız. Ne yapacaklarını biliyorlar ve mallarınız için her adımda eminler. Müşterilerinize göndereceğiniz her ürün doğru ve hatasız olacaktır.

Müşteriyi elde tutmak yenisini bulmaktan daha kolaydır. Sektörde birçok rakibiniz varken müşteri memnuniyeti odak noktanız olmalıdır. Yerine getirme merkezleri onlara hizmet edebilecek. Müşteriler siparişlerini takip edebilir ve ne zaman teslim alacaklarını bildirebilirler.

  • Artırılmış Depolama Kapasitesi

Yeni başlayan birçok şirket çatı katlarında, bodrum katlarında, garajlarında veya mallarını ve malzemelerini saklayabilecekleri herhangi bir yerde çalışıyor. Her zamanki gibi bu tür işyerleri daha iyi olabilirdi. Yerde duran kutuları, baloncuklu ambalajları, bantları ve diğer ambalaj malzemelerini görebilirsiniz.

Bir sipariş karşılama merkeziyle bu işi sizin için yapmalarına izin verebilirsiniz. Daha temiz bir ofisiniz olacak, hayatınız kolaylaşacak. İşletmenizin diğer bölümlerine daha fazla odaklanmanızı sağlayacaktır. Ayrıca ürünlerinizi depolamak için geniş alanlarını kullanabilirsiniz. Ayrıca daha fazla malzeme üretebileceksiniz.

  • İleri Teknoloji ve Kaynaklara Erişim

Sipariş karşılama merkezleriyle stokları izleme, müşteri verilerini güvence altına alma, gönderileri takip etme ve ödemeleri işleme alma avantajlarından yararlanabilirsiniz. Güvenilir merkezler bu kazanımları sizin kullanmanız ve müşterilerinize en kaliteli hizmeti sunmanız için bulundurur.

Firmanızın iyi bir isme sahip olmasında büyük etki yaratacak büyük bir yatırımdır. Birçok sipariş karşılama merkezi bu modern yazılıma sahiptir, böylece daha ucuz maliyetle bilinen en iyi yazılıma erişebilirsiniz.

3) Yerine Getirme Merkezi Türleri

  • Perakende Gerçekleştirme Merkezleri

Perakende Gerçekleştirme Merkezleri, siparişlerinizi toplayarak, saklayarak ve müşterilerinize göndererek işler. Satıcılardan mal kabul etmek, raflarda tutmak, siparişleri çevrimiçi işlemek ve iadeleri işlemek dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere birçok iş burada yapılıyor.

Perakende firması sahipleri çoğunlukla bu tür sipariş karşılama merkezlerini kullanıyor. Ürünler müşterilerin tüketimi, kullanımı veya eğlencesi içindir. Bu satın alınan şeyler ve hizmetler çevrimiçi olarak veya telefonla satılıyor ve merkezde tutuluyor. Bunu kullanan bazı perakende firmaları kıyafetler, konfor mağazaları, ilaçlar ve bakkallardır.

  • Toptan Sipariş Karşılama Merkezleri

Toptan distribütörler malları taşımak için tekneler, uçaklar ve kamyonlar kullanır. Ayrıca yeniden paketleme ve yeniden stoklama gibi başka işler de yaparlar. Müşteriler, fayda sağlamak için onları görmeden önce mallarınızın kesinleşmesini sağlar.

Distribütörler, bunu gerçekleştirmek için işi hızlı ama daha düşük maliyetle yapmak amacıyla birçok toptan sipariş karşılama merkezini kullanabilir. Tedarik zincirinde toptan dağıtıma ihtiyaç vardır. Müşterilere birçok mal satmanıza ve göndermenize olanak tanır.

Types_of_Fulfillment_Centers

  • Çapraz Sevkiyat Yerine Getirme Merkezleri

Çapraz yüklemeli bir sipariş karşılama merkezi minimum depolama alanına sahiptir. Buraya gelen ürünler, gönderilerin geliş ve sevkine göre hızlı bir şekilde ayrıştırılıyor ve doğrudan sevk ediliyor. Bu merkezde iş 24 saat içinde yapılır.

Çapraz yükleme, yükleri bir taşıyıcı modundan başka bir tesise mümkün olan en kısa sürede taşıyarak ambar işlerini ve işçiliği azaltır. Teslimat maliyetlerinden ve zamandan tasarruf etmenize yardımcı olur. Bu merkez, bozulabilir yüklerin değerini koruyabilmesi için kullanılmaktadır.

  • Özel Sipariş Karşılama Merkezleri

Özel Gerçekleştirme Merkezleri küçük ayrıntılarınızı daha büyük bir ölçeğe taşıyabilir. Daha fazla ürün satmanıza ve daha fazla müşteriye satın alma kararlarında yardımcı olmanıza olanak tanır. Bir sonraki siparişleriniz için güvenilir merkezlerinize özel seçimlerini sorun.

Onlara özel talepler sorabilir veya eşyalarınızı nasıl paketleyeceğiniz konusunda özel görevler verebilirsiniz. Özel tatmininizi bu şekilde elde edeceksiniz. Ve ürünlerinizi tutmak, depolamak ve müşterilere göndermek için çalışacaklar.

3. Depoyu Anlamak

1) Tanım ve İşlev

Depo, stoğunuzu ihtiyaç duyduğunuz süre boyunca toplu halde tutmak için tasarlanmıştır. Daha çok, birçok ürünle ilgilenen toptan veya işletmeler arası siparişler veren firmalara odaklanıyorlar.

understanding_warehouse

Daha büyük perakendecilerin ekstra malları depolamak veya bunları diğer perakendecilere kiralamak için sipariş karşılama depoları vardır. Ekstra ürünlerinizi ve daha fazla alanı saklamanız gerekiyorsa ihtiyacınız olan şey bir depodur.

2) Depo Kullanmanın Avantajları

  • Envanter Yönetimi Üzerinde Kontrol

Bir depo, takip yoluyla muhafazaları yönetmenize büyük bir yardımcıdır. İşletmenizin, malları müşterilerinize göndermeden önce saklamak için küçük bir alan kullandığını varsayarsak, hangi malların gönderilmesi gerektiğini ve ne zaman gönderilmesi gerektiğini bilmek çok fazla iş gerektirecektir. Bir depo, ambarınızın ne kadar yer kapladığını takip etmenize yardımcı olacaktır.

Bir depoya sahip olmak, envanteriniz üzerinde daha iyi kontrol sahibi olabileceğiniz anlamına gelir. Stok cironuzu artırmanıza olanak tanır. Gönderim sürecinizi daha hızlı ve daha ucuz hale getirecek. Eşyalarınızın olması gerektiği kadar yer kapladığından emin olacaksınız.

  • Daha Büyük Depolama Alanına Erişim

Depolama, ekstra veya toplu mallarınızı depolamanıza olanak tanır. Bu mallara olan ihtiyaç arttığında depodan temin edebilirsiniz. Malları bütçe açısından uygun ve kullanışlı bir şekilde saklamanın bir yoludur.

Bir depoya sahip olmak, bekletme ödemeleri için ekstra maliyetlerden kaçınmanıza olanak tanır. Ayrıca ürünlerinizin emin ellerde ve güvende olduğundan emin olacaksınız. Depoda mallarınızı muhafaza edebileceğiniz alanlar iklim kontrollüdür.

Özellikle raf ömrü kısa olan eşyalarınızın bozulmasını önleyecektir. Ve eşyalarınız fırtına, dolu ve benzeri doğal afetlere karşı güvende olacak.

  • Büyük Miktarda Malları Elleçleme Yeteneği

Tutma ve satışlarınızı tek bir yerde olması durumunda doğru bir şekilde takip edebilirsiniz. Hangi malların ne kadar satılacağına dair daha iyi bir görüş sağlar. Deponun, sahip olduğunuz malların sayısını, konumlarını ve ne zaman yeniden stoklamanız gerektiğini ayrıntılarıyla anlatan lojistik yazılımını kullanabilirsiniz. Tüm yöntemleri kolaylaştıracak ve daha fazla tasarruf sağlayacaktır.

Raflarınızı daha hızlı ve daha fazla sayıda doldurabileceksiniz. Ayrıca gönderileri beklemenize veya sipariş teslim süresini kısaltmayı düşünmenize gerek kalmayacak. Talep edildiğinde depoya yeni ürünler alabilirsiniz.

  • Özelleştirilebilir Depolama Seçenekleri

Deponuza sahip olmanın sabit bir maliyeti vardır. Ancak 3PL ile çalışıyorsanız kullandığınız raf alanını her dönemde değiştirebilirsiniz. Eğer ürünlerinize olan talep fazla ise depolama alanınızı genişletebilirsiniz. Talep düşükse stoklarınız daha az olabilir.

Yalnızca depoda kullandığınız alan kadar ödeme yapmanız gerekecektir. Yalnızca ihtiyaçlarınız için ödeme yapmanız gerektiğinden tasarruf etmenize olanak tanır.

3) Depo Türleri

  • Kamu Depoları

Devletin kamuya ait bir deposu var ve özel sektör firmalarının kullanımına açık. Bu depoları kişisel kullanımınız veya iş amaçlı olarak kiralayabilirsiniz. Mallarını yalnızca geçici olarak depolaması gereken işletme sahipleri için iyi bir seçimdir.

Çoğunlukla yeni başlayan veya yeni olan bir işletme tarafından kullanılır. E-ticaret ve startuplar bunu özel depoya göre daha ucuz olduğu için kullanıyor. Ayar açısından temeldir. Diğer türlerden farklı olarak gelişmiş araçlara sahip değildir.

  • Özel Depolar

Özel bir depo aynı zamanda tescilli depolama olarak da bilinir. Firmanın bir birimine ait bir depodur. Özel bir mülk istiyorsanız, alanı, yönetimi ve genel bakımı güvence altına almak için fon sağlamanız gerekir. Distribütörler, üreticiler ve toptancılar çoğunlukla bunu kullanıyor.

Halka açık bir depodan daha fazlasını ödemeniz gerekebilir, ancak bunlar size stok yönetimi üzerinde daha genel bir kontrol sağlar. Parasını ödediğiniz alanla istediğinizi yapabilirsiniz.

  • Gümrüklü Depolar

Gümrüklü antrepolara gümrük antrepoları da denilmektedir. İthal edilen malların ücretsiz olarak tutulabileceği, tahsis edilebileceği veya imalat işlerine girebileceği yerdir. Depo, kabul ettiğiniz günden itibaren beş yıl süreyle sizin olacaktır.

İthal mallarda iş çok yüksek olabilir, bu nedenle depo önce bunların satılmasına izin verir ve satış tamamlandıktan sonra gümrük vergisi ödenir.

  • Soğuk Hava Depoları

Soğuk hava depoları düşük sıcaklıklara duyarlı ürünleri depolar. Sanat eserlerinin, mumların, kozmetiklerin, yiyeceklerin ve ilaçların daha uzun raf ömrüne sahip olmasını sağlar. Hem içeri hem de dışarı giden nakliye için, soğuk depo ambarlarında soğutulmuş nakliye kullanılır.

4. Sipariş Karşılama Merkezleri ile Depolama Arasındaki Temel Farklılıklar

Bir sipariş karşılama merkezinin yapısı ve amacı bir deponunkiyle aynı görünebilir ancak bunlar farklıdır. Çalışma şekilleri açısından nasıl farklılık gösteriyorlar? Onlara baktığınızda benzer görünebilirler ancak çalışma şekilleri ve ne için kullanıldıkları açısından birçok yönden farklılık gösterirler.

İşletmeniz için neye ihtiyacınız olacağını söylemenize yardımcı olabilecek, sipariş karşılama merkezleri ile depolama arasındaki temel farklar şunlardır:

1) Maliyet

Büyük bir iş gücüne ihtiyaç duyan bir sipariş karşılama merkeziyle karşılaştırıldığında depo otomatikleştirilebilir ve daha az çaba gerektirir. Bir depo, işgücü maliyetlerini düşürecek ve firmanın kazancını artıracaktır. Nakliyeyi idare edecek bir dağıtım merkezi zaten olacağından, bu esas olarak birden fazla yere sahip firmalar için geçerlidir.

2) Müşteriler

Depo esas olarak B2B müşterileriyle çalışmaktadır. Toptan ürünlerini depolayan firmalar tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda sipariş karşılama merkezleri, müşterilere doğrudan hizmet vermek ve çevrimiçi siparişler vermek üzere tasarlanmıştır.

E-ticaret firmaları ve B2C olarak bilinir. Bazı sipariş karşılama merkezleri, etiketler için hem e-ticaret hem de perakende siparişleri çalıştırarak B2B ve B2C’ye hizmet verebilir.

3) Hedefler

Deponun amacı, malların uzun süre verimli ve güvenli bir şekilde depolanmasıdır. Esas olarak, bir avuç dolusu ambarın uzun bir süre boyunca depolanmasıyla sınırlıdır.

Öte yandan bir sipariş karşılama merkezinin amacı, siparişleri mümkün olduğu kadar hızlı işleme koymaktır. Bu merkezler birkaç aydan fazla beklemede kalacak şekilde tasarlanmamıştır.

Key_Differences_Between_Fulfillment_Centers_and_Warehousing

4) Operasyon Envanter Yönetimi

Depoya giren ve çıkanlar bir palet konteynerine konur. Ve bu nedenle çoğu depo lojistiği operasyonuna bir kargo taşıyıcısı veya hatta bir intermodal sağlayıcı dahil olur. Bir sipariş karşılama merkezindeki ambarlar paletlenir ancak ayrı paketler halinde dışarı çıkarılır.

Sipariş karşılama merkezleri ürünleri genellikle kısa bir süre için saklar. Siparişleri karşılamak için ürünleri toplamaya ve paketlemeye odaklanır. Siparişleri doğrudan alıcılara göndereceğiz.

5) Teslim Alma, Nakliye ve Lojistik

Müşteriler sipariş karşılama merkezine sipariş verdikten sonra düzenli bir mal akışı başlar. Nakliye şirketlerinin müşterilere zamanında teslim edecekleri sayıda teslim alma işlemi olacaktır. Bazı nakliye hatları belirli teslim alma saatleri ve günleri belirleyebilir, bazıları ise bunu günlük olarak yapabilir.

Depo esas olarak malların uzun süre saklanması için kullanılır. Malların teslim alınması daha az sıklıkla yapılıyor ve müşteriler ve satıcılar için nakliye çözümleri söz konusu olduğunda daha az esneklik sunuyor.

Bazı öğeleri aynı beklenen teslimat tarihine sahip bir adrese göndermek uygun maliyetli olabilir ve istediğinizden daha yavaş olabilir.

6) Hız ve Verimlilik

Bir sipariş karşılama merkezinin diğer nakliye firmalarının çoğuyla bağları olabilir. Siparişleri verildikten sonra doğrudan tüketiciye yaptığı için nakliyecilerin yükleri en azından günlük olarak toplaması gerekiyor. Siparişlerin alıcılara zamanında teslim edilmesini sağlar.

Bir deponun genellikle planlanması gerekir. Kargoyu göndermek ve kutuları bir palet üzerinde bir araya getirmek, benzersiz nakliye etiketleri yapmaktan daha uygun maliyetlidir. Daha az sıklıkta alımlara neden olabilir.

7) Depolama Alanı

Depolar çoğunlukla envanter fazlalığını veya mevsimsel olarak satılan malları tutmak için kullanılırken, sipariş karşılama merkezleri kısa süreli depolama için kullanılır.

Bu, sipariş karşılama depolarının tüm malları güvende ve emniyette tutmak için daha fazla alana sahip olduğu anlamına gelir. Ve sipariş karşılama merkezlerinin müşterilere sipariş alıp göndermek için yeterli alana ihtiyacı olacak.

8) Teknoloji ve Otomasyon

Gerçekleştirme merkezleri, iyileştirmeye yer açmak için gelişmiş analitik ortamlarını, elektronik veri alışverişini ve mantık tabanlı teknolojiyi kullanıyor. Buna karşılık, sipariş karşılamalı depo teknolojisi, envanter kontrolünü otomatikleştiren ve çeşitli işleri senkronize eden bir depo yönetim sistemi kullanır.

5. Lojistik Merkezinin Depoya Karşı Avantajları

Sipariş karşılama merkezi ve depo benzer hizmetlere sahip olabilir ancak kullanımları farklı olabilir. İşte onlardan alabileceğiniz faydalar:

1) Gerçekleştirme Merkezinin Faydaları

• İyi Müşteri Hizmetleri • Ölçeklenebilirliği Artırın • İşletme Maliyetlerini Azaltın • Nakliye Maliyetlerini Azaltın • Daha Fazla Odaklanma • Daha Fazla Alan • Kişiselleştirme Sağlayın • Daha Fazlasına Ulaşın • Teknolojiden Faydalanın • Deneyimli Merkezlerle Çalışın

Benefits_of_Fulfillment_Center_vs._Warehouse

2) Depoların Faydaları

• Erişilebilirlik • Daha İyi Envanter Yönetimi • Daha İyi Kayıtlar • Daha İyi Güvenlik • Daha Ucuz İşgücü Maliyetleri • Konsolidasyon • Kolay Dağıtım • Verimli Üretim • Daha Hızlı Ciro • Daha Yüksek Müşteri Memnuniyeti • Daha Az Risk • Daha Fazla Depolama

6. Bir Lojistik Merkezi ile Depo Arasında Seçim Yaparken Dikkate Alınması Gereken Faktörler

İşletmeniz için bir sipariş karşılama merkezi ile depo arasında seçim yaparken göz önünde bulundurmanız gereken bazı faktörler şunlardır:

1) İşletme Türü ve Büyüklüğü

Bir sipariş karşılama merkezi, tek bir şirket veya işletme tarafından kullanılan bir depo yerine, müşteri siparişlerini yerine getirmesi gereken birçok satıcıya hizmet sağlayabilir.

Business_Type_and_Size

2) Envanter Hacmi ve Ürün Tipi

Büyük bir firmaysanız ve birçok ürünü başka bir işletmeye göndermeden önce istediğiniz zaman depolamanız gerekiyorsa, depo iyi ve uygun maliyetli bir seçenektir.

Öte yandan, küçük ve orta ölçekli bir işletmeyseniz ve paketleme ve nakliyeye çok fazla zaman harcıyorsanız, siparişlerin yerine getirilmesi için bir sipariş karşılama merkezi aracılığıyla dış kaynak kullanmak, yükünüzü hafifletebilir.

3) Nakliye ve Lojistik Gereksinimleri

İş modeliniz, ana hedef müşterinizin diğer firmalar olduğu B2B ise, çoğunlukla mallarınızı daha uzun süre saklayıp daha sonra satmak için bir depoya ihtiyacınız olacaktır.

Öte yandan, hedef kitlesi doğrudan müşteri olan, büyüyen bir e-ticaret firmasıysanız, tedarik merkezlerini dış kaynak olarak kullanmak daha mantıklı olacaktır.

4) Bütçe ve Maliyet Hususları

E-ticaret yapıyorsanız veya yeni kurulan bir işletmeyseniz depo tam size göre. Daha ucuz olacak ve bir firma kurmak için yeterli alana sahip olacaksınız. Ancak zaten istikrarlı bir firma sahibiyseniz ve daha sık sipariş alıyorsanız, sipariş karşılama merkezleriyle çalışmak en iyisidir.

5) Teknolojiye ve Otomasyona Erişim

Depolar teknolojiye ve otomasyona erişim şartlarına bağlıdır. Örneğin, halka açık depo ne kadar ucuzsa, o kadar az teknolojiye erişiminiz olur, ancak özel depo gibi daha pahalı bir depoyla çalışarak onların ileri teknolojisini kullanabilirsiniz.

Bir sipariş karşılama merkezindeyken, siparişleri, özellikle de müşterilere mümkün olan en kısa sürede gönderilmesi gereken ürünleri işlemek için gereken modern teknolojilere sahip olmaları sağlanır.

7. Sonuç

Küçük veya orta ölçekli bir işletme işletiyorsanız, bu seçimi yapmadan önce nakliye ve depolama gereksinimlerinizi dikkate almanız hayati önem taşır. Kutu yapımına ve sipariş göndermeye çok zaman harcadığınızı öğrenirseniz, sipariş tamamlama sürecinizi dış kaynaktan sağlamayı düşünmenin zamanı gelmiş olabilir.

Ayrıca bulunduğunuz yere bağlı olarak daha fazla depolama alanına ihtiyacınız olabilir. Eşyalarınızı depolamak için daha fazla alana ihtiyacınız varsa depolama üniteleri uygun maliyetli olabilir.

Şirketiniz büyüdükçe ve daha fazla alana ihtiyaç duydukça bir depo mantıklı olabilir, ancak çevrimiçi alışveriş çağında bir sipariş karşılama merkezi çok daha işlevseldir ve aynı anda birçok görevi üstlenebilir.

Tartışılan konular, şirketinizin gelişimi için neyi seçmeniz gerektiği konusunda size daha fazla yardımcı olabilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hemen AraWhatsApp 7/24