Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Çin'den İthalat Hizmeti

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Ortaklıkları ve Güvenilirlik
  4. »
  5. Siparişin Gerçekleştirilmesi Nedir? Yöntem ve Stratejilere İlişkin Tam Kılavuz

Siparişin Gerçekleştirilmesi Nedir? Yöntem ve Stratejilere İlişkin Tam Kılavuz

AİKOSA AİKOSA - - 29 dk okuma süresi
222 0

Sayfa İçeriği

Siparişin Gerçekleştirilmesi Nedir? Yöntem ve Stratejilere İlişkin Tam Kılavuz

Günümüzün e-ticaret dünyasında, siparişlerin yerine getirilmesi bir işletmenin başarısı için çok önemlidir. İyi yürütülen bir sipariş gerçekleştirme yöntemiyle işletme sahipleri teslimatı zamanında yapabilir.

Bu gönderide siparişin yerine getirilmesinin her aşaması yakından incelenecektir. Siparişleri işleme şeklinizi nasıl geliştireceğiniz konusunda kapsamlı bir rehber alacaksınız.

1. Siparişin Gerçekleştirilmesi Nedir?

Siparişin yerine getirilmesi, bir müşteriden gelen siparişin karşılanması eylemidir. Döngü, siparişin ulaşmasıyla başlar ve müşteriye gönderildiğinde sona erer. Yönteminizin verimliliği, müşterilerinizin nasıl alışveriş yaptığı üzerinde doğrudan etkiye sahiptir.

İyi çalışmayan sipariş karşılama, müşterileri kızdırabilir ve satış kaybına neden olabilir. İyi işleyen sipariş karşılama, müşterileri daha mutlu edebilir ve geri gelmelerini sağlayabilir.

What is Order Fulfillmentİşletmenizin büyüklüğüne bağlı olarak sipariş gerçekleştirme sürecinin çoğunu kendi başınıza halledebilirsiniz. İyi yönetilen bir binada hepsini tek bir çatı altında yapabilirsiniz. Birçok küçük işletme, siparişlerin yerine getirilmesini içeride gerçekleştirmek için basit bir yöntem kullanır.

Büyük işletmelerin daha fazla ayrıntıya ve daha fazla katmana sahip bir dağıtım merkezi planına ihtiyacı vardır. Ana amaç, müşterinin siparişini mümkün olduğu kadar hızlı ve ucuz bir şekilde kendilerine ulaştırmaktır.

2. Siparişin Gerçekleştirilmesi neden önemlidir?

Siparişin yerine getirilmesi birkaç farklı nedenden dolayı önemlidir. Neden? İşte beşi:

1) Müşteri Mutluluğu.

Müşteri Mutluluğu. Siparişin yerine getirilmesi, müşterilerin mallarını hızlı ve iyi durumda almasını sağlama sürecidir. Müşteriler satın aldıkları üründen memnun kalacak ve daha fazlasını satın almak için geri gelecektir.

İstatistikler, müşterilerin %43’ünün kötü bir hizmet deneyiminden sonra en az bir ay boyunca alışveriş yapmayacağını gösteriyor.

2) Artan Satışlar.

İyi planlanmış ve iyi çalışan sipariş karşılama, satışların artmasına yardımcı olabilir. Çoğu tüketici, zamanında teslimat yapabileceğini bildikleri bir işletmeden alışveriş yapmayı tercih eder.

3) Markanın itibarı.

Bir siparişin doğru şekilde doldurulmaması, kötü incelemelere ve şikayetlere yol açabilir. Bir markanın ismine zarar verebilir. Öte yandan, mükemmel ve güvenilir sipariş karşılama, tüketicinin güvenini ve güvenilirliğini oluşturmaya yardımcı olabilir. Şirkete iyi bir isim kazandıracak.

4) Maliyet tasarrufu.

Doğru sipariş işlemeyle işletmeniz uzun vadede paradan tasarruf edebilir. Sipariş karşılama süreci, bir sipariş karşılama hizmeti veya teknolojisi kullanılarak daha iyi hale getirilebilir. İnsanlardan, malzemelerden ve diğer kaynaklardan tasarruf etmenizi sağlar.

5) Envanter Yönetimi.

Siparişin yerine getirilmesi, iyi bir envanter yönetimi için çok önemlidir. Fazla stok yapmadığınızdan veya mallarınızın tükenmediğinden emin olmak için siparişleri ve doğru stokları takip edin.

3. Siparişin Gerçekleştirilmesi Nasıl İşler?

Siparişin yerine getirilmesi, sipariş alındığında başlar ve sipariş gönderildiğinde sona erer. Çoğu zaman siparişin yerine getirilmesi için beş adım vardır. Aşağıdaki gibidir:

  • Şeylerin nereden geldiğini. Bu bir çiftlik, tedarikçi veya fabrika olabilir.
  • Alma(Dağıtım merkezi).
  • Depolamak.
  • İşleme.
  • İşleme.

Bu bölümde bir siparişi yerine getirmeye yönelik sekiz adım gözden geçirilecektir.

How does Order Fulfillment Work

Adım 1: Stokları getirin.

İşletmeler, gelen her şeyin nakliyeden önce halledildiğinden emin olmalıdır. Müşteriye sipariş vermenin ilk adımıdır. Kalite kontrolden sorumlu ekipler malları saymalı ve kontrol etmelidir. Malların yeterince iyi olduğundan emin olmaları gerekiyor.

Bir sonraki adım her şeye bir stok tutma birimi ve bir barkod vermektir. Malzemelerin takibini ve alınmasını daha erişilebilir hale getirmek amaçlanıyor.

Adım 2: Envanteri kaldırın.

Mallar lojistik merkezine ulaştığında sayılır. Yiyecek dağıtılmadan veya kısa veya uzun süre saklanmadan önce yapılır. Gelecekte satılacak şeyleri saklamayın. Bunun yerine, malların düzenli olarak satışa sunulmasına yardımcı olacak şeyleri saklayın.

Adım 3: Siparişi hazırlamak.

Gelen her sipariş için ürünlerin nasıl seçileceğine bir yönetim sistemi karar verir. Paketleme süreci de makine tarafından gerçekleştirilir. Çevrimiçi pazarda, sipariş yönetimini gerçekleştirmek için yazılımı kullanabilirsiniz. Sipariş kontrol yazılımı ile alışveriş sepeti çalışması yapılarak yapılır. Çoğu E-ticaret sitesi bu tür programlarla kullanılabilir.

İşletmelerin, depo çalışanlarının bir siparişin ne zaman verildiğini bilmesi için bir yolu olması gerekir. Program müşterinin ne istediği konusunda derinlemesine bilgi verecektir. Çoğu zaman bu bir sevk irsaliyesi veya satış siparişindedir.

Adım 4: Toplama.

Toplama personeli sevk irsaliyesindeki talimatlara göre depodaki ürünleri seçer. Sevk irsaliyesinde ürünün SKU’su, rengi ve boyutu gibi kesin bilgiler bulunur. Ayrıca kaç ünite olduğu ve binanın neresinde olduğu da yazılmalıdır.

Birçok modern kuruluş bu adımı hızlandırmak için otomasyonu kullandı. Örneğin, kutu toplama robotları, öğelerin bir fabrikadan hızla alınmasını kolaylaştırır.

Adım 5: Paketleme.

Ambalaj malzemeleri, paketleme yapan ekip veya ikmal yapan makineler tarafından seçilir. İşletmelerin hedefi mümkün olan en düşük fiziksel ağırlığı elde etmek olmalıdır. Paketin uzunluğu, genişliği ve yüksekliği ölçülerek hesaplanır.

DIM ağırlığı olarak adlandırılan boyutsal ağırlığın optimize edilmesi, eşyaların daha hızlı taşınması açısından kritik öneme sahiptir. Teslimat arabalarının çok fazla alanı olmadığından nakliye maliyetleri düşebilir.

Kırılabilir eşyaları paketlerken personel uygun malzemeler kullanmalıdır. Gözlük gibi kırılabilecek eşyaları nakliye sırasında kırılmamaları için iyi bir şekilde paketleyin.

Ayrıca paketleme ekipleri genellikle iade gönderimi için sarf malzemelerini ve etiketleri de içerir. Alıcının ürünü değiştirmek veya para iadesi almak istemesi önemlidir.

Adım 6: Nakliye.

Eşyalar paketlendikten sonra nakliye personelinin bunları bir nakliye şirketine göndermesi gerekir. Yönetim ekipleri, gecikmeleri önlemek için nakliye standartlarının karşılandığından emin olmalıdır.

Paketin ağırlığı, nakliye maliyetinin ne kadar olacağını hesaplamak için kullanılır. Ayrıca paketin “boyutsal ağırlığını” da kullanabilir. Nakliye hatları, uçaklar, FedEx, UPS ve ABD Posta Servisi için geçerlidir. Posta Servisi (USPS) ve diğer nakliye şirketleri.

Gerçek ağırlık bir gömlek gibi küçük olsa bile, onu en küçük DIM’e koymaya değer. Paketlemeden dolayı ürünün tamamının öneminin artmasını önler.

Ayrıca çoğu taşıyıcı, mümkün olan en fazla parayı kazanmak için paketleme kurallarına uyar. Bunu nakliye için sahip oldukları odadan yararlanarak yapıyorlar. Koşullar karşılanmazsa koşucular siparişi geri çevirebilir. Malların müşterilerinize ulaşması daha uzun sürebilir.

Adım 7: Teslimat.

Sonunda müşteri sipariş ettiği ürünleri alır. Onlara e-posta yoluyla bir nakliye kanıtı gönderilmelidir. İnsanlara teslimatlarının ne zaman geleceğini daima bildirin.

Genellikle nakliye hatlarında çok sayıda taşıyıcı bulunur. Örneğin FedEx, bir paketi sipariş karşılama merkezinden teslim alabilir. Sipariş daha sonra USPS’e gönderilebilir. Kutunun müşterinin evine ulaştırılmasından sorumlu olacaklar.

İnsanlar etrafta dolaşmak için bu farklı yolları birçok farklı nedenden dolayı kullanırlar. USPS’nin kırsal alanlara alım yapması bunun mükemmel bir örneğidir. Öte yandan diğer ticari şirketlerin çoğu bunu yapmıyor. Bazı durumlarda teslimatın son kilometresinde USPS kullanmak daha mantıklı olur.

Markalar müşterilerine ürünlerinin kalitesi, nakliyesi ve bekleme süresi hakkında ne düşündüklerini sormalıdır. Siparişlerin nasıl doldurulduğuna ilişkin sorunları bulmayı kolaylaştıracaktır. Daha sonra işletmenizin sipariş alma konusunda daha iyi bir iş yapıp yapamayacağına karar verebilirsiniz.

Adım 8: İadelerin ele alınması.

Nakliye malzemelerini ve müşterinin ürünü orijinal siparişle birlikte geri göndermek için kullanacağı bir not ekleyin. İadeleri ele almanın ilk adımıdır. Bir müşteri geri döndüğünde süreç, ürünün yeniden doldurulmasının uygun olmasını sağlar. Hem iade hem de ticaret için geçerlidir.

Kötü bir ürün tekrar satılamaz. Pis bir şey de bunu yapamaz. İadeleri işlemek için kalite kontrol kontrolleri yapılmalı ve mallar sipariş edilmelidir.

İade edilen ürünler ya raflara konur ya da üreticiye ya da perakendeciye geri gönderilir. Distribütör, ürünü üreten veya satan şirketten iade veya kredi alma hakkına sahiptir. Geri gönderilen ürünler de toplama merkezine götürülebilir.

4. Bir Siparişi Tamamlamanın Dört Yolu (Stratejiler)

Yıllar geçtikçe, tatmine yönelik taktikler değişti, ancak temeller hala aynı. Bunun nedeni bazı ticari nedenlerden kaynaklanmaktadır.

Siparişleri yerine getirmenin dört yolu vardır: şirket içi, dış kaynak kullanımı, doğrudan nakliye ve bunların birleşimi. Her model belirli iş ihtiyaçlarını karşılar. Dört modele daha derinlemesine bakalım.

1) Siparişin Şirket İçinde Gerçekleştirilmesi.

Siparişin yerine getirilmesi Şirket içi, bir şirketin personelinin siparişin yerine getirilmesi adımlarını yerine getirmesidir. Sürecin her adımında çalışanlar işlerini yaparlar. Ürünlerin işletmenin kontrolüne sahip olduğu bir yerde depolanmasını ve taşınmasını içerir.

Halihazırda faaliyet gösteren ve tam operasyonel kontrol isteyen işletmeler için en iyi seçimdir. Düşük maliyetli seçeneklerden biri, yerine getirme işleminin şirket içinde yapılmasıdır. Bu plan, çok fazla sipariş almayan küçük ev tabanlı işletmeler için uygundur.

Bir şirket orijinal konumuna göre çok büyüdükçe, kiralık veya karma sipariş karşılama yöntemine geçer.

2) Üçüncü Taraf (Dış Kaynaklı).

Üçüncü taraf lojistik (3PL) kiralamak, siparişlerin dışarıdan temin edilmesi anlamına gelir. Bu gruplar teslimatı, envanteri ve siparişleri ve geri ödemeleri organize etmeyi yönetir. Daha fazla işçiye veya depoya ihtiyaç duyan işletmeler için mümkündür.

Third-party (Outsourced)

Bu durumda, yerine getirme sürecinin her adımı 3PL personeli tarafından gerçekleştirilir. Fabrikalardan stok alıp son müşteriye sipariş gönderiyorlar. Bir işletme teslimatı dış kaynaklardan sağladığında, bir depo inşa etmek için para harcamak zorunda değildir. Bunun nedeni, ürünün 3PL tarafından işletilen bir depoda tutulmasıdır.

3) Stoksuz satış.

Dropshipping, ele alınacak bir ürün olmamasına rağmen dış kaynak kullanımı gibidir. Mağaza sattığı hiçbir ürünü stoklamamaktadır. Bunun yerine mağaza, ürünü satmadan önce başka birinden satın alıyor.

Tedarikçi, ürünü üreten şirket veya şirketten mal alan ve bunları doğrudan nakliyecilere satan bir işletme olabilir. Tedarikçi tüm siparişleri işler ve malları müşterilerinize gönderir. Yalnızca sattığınız şeyin bedelini ödemeniz gerekir. Bu seçenek online satış yapan firmalar ve yeni mağazalar tarafından kullanılmaktadır.

4) Karışık Yerine Getirme.

Hibrit bir sipariş tamamlama modeli şirketi, yukarıdakilerin bir karışımını kullanır. Bir şirket, sipariş üzerine üretilmeyen ürünler için dropshipping’i kullanabilir ve bazı satışları kendisi gerçekleştirebilir. Şirket içi model ile özel siparişleri veya gönderilmeden önce üretilmesi gereken ürünleri kabul edebilirsiniz.

Dropshipping pahalı ürünleri satmanın bir yoludur. Modeli sık sık satın almadığınız şeyler için de kullanabilirsiniz. Bir ürünü kendiniz kaydetmek istemiyorsanız stoksuz satış yöntemini kullanmak daha mantıklıdır. Daha fazla özgürlüğe ihtiyaç duyan veya sayısı artan işletmeler için mükemmeldir.

5. Siparişin yerine getirilmesi için bir stratejiyi nasıl seçersiniz?

İşletmelerin siparişleri karşılamasının birçok farklı yolu vardır. İçeriden veya dışarıdan mutlu olmayı tercih edebilirsiniz. Her şey işletmenizin ne yapabileceğine ve ne kadar paraya sahip olduğuna bağlıdır.

Sipariş karşılama işlemini şirket içinde gerçekleştirdiğinizde, işlerin nasıl yürüdüğü ve maliyetinin ne kadar olduğu konusunda daha fazla kontrole sahip olursunuz. Şirket içi gerçekleştirmenin daha fazla zaman ve para gerektireceğini unutmayın. Diyelim ki şirketinizin içinde çeşitli insan ve araçlar var. Bu durumda, her ikisinden de en iyi sonucu almak için kombinasyon yöntemini kullanabilirsiniz.

Lojistik konusunda çok fazla aletiniz veya beceriniz yoksa, işi yapması için başka birini işe almak daha iyidir. Ekibiniz ürünü üretmeye ve bunu duyurmaya odaklanabilir. Daha fazla paranın gelmesine yol açabilir.

How do you choose a strategy for order fulfillment

Bir işletme sahibi, işletmesine uygun siparişleri karşılamanın bir yolunu seçmelidir. Siparişin yerine getirilmesi, bir kuruluşun malları ne kadar iyi depolayabileceğini, paketleyebileceğini ve sevk edebileceğini doğrudan etkiler.

Siparişin yerine getirilmesi süreci iyi düşünülürse müşteriler daha mutlu olacak, satışlar artacak ve maliyetler düşecek.

1) Siparişin yerine getirilmesi için bir strateji seçerken dikkate alınması gerekenler.

Bir sipariş gerçekleştirme planı seçerken dikkate alınması gereken birkaç nokta vardır:

  • İşletme ne kadar büyük ve kaç sipariş alıyor?

Bir sipariş karşılama planı seçmeden önce her ay kaç sipariş alacağınızı düşünmeniz gerekir. Mallarınızın ne kadarını sattığınızı da düşünün. Bu ölçümler paradan tasarruf edecek bir yöntem seçmek için çok önemlidir. Amaç, işletmenizi mümkün olduğunca rekabetçi tutmaktır.

Şirket içi sipariş karşılamayı kullanmak, envanteri küçük olan küçük bir işletme için para tasarrufu sağlayabilir. Takip edilecek çok fazla malzeme olmadığından 3PL tedarikçisi tutmaya gerek yoktur.

Ayrıca küçük bir stok, birçok sipariş karşılama hizmetine olan ihtiyacı da azaltacaktır. Maliyetlerde önemli düşüşlere yol açacaktır. Sattığınız ürün sayısına bağlı olarak, sipariş tamamlama işlemini şirket içinde gerçekleştirebilir veya başka birini işe alabilirsiniz.

Her satış noktasından kaç sipariş verildiğine bakın. Yutabileceğinizden fazlasını ısırmanıza engel olur.

  • Satış nasıl yapılıyor ve hangi teknoloji kullanılıyor?

Mallarınızı nerede sattığınız, sipariş gerçekleştirme planınızın ne kadar iyi çalıştığını etkiler. Çevrimiçi bir şeyler satıyorsanız stratejiniz çevrimiçi pazarla uyumlu olmalıdır. 21. yüzyılda e-ticaret işinizde teknolojiyi kullanmak artık çok kolay.

Birden fazla rota kullanıyorsanız siparişleri doğru yerlere ulaştırmak için daha fazla teknolojiye ihtiyacınız olacaktır. Amaç her zaman işleri kolaylaştırmak olmalıdır. Doğru teknoloji olmadan satışları çeşitli kanallardan yönetmek zor olabilir.

Kullanıcılar, yerine getirme konusunda önemli seçimler planlayabilir ve yapabilir. Satın almayı, yaratmayı ve satmayı insanların istekleriyle ilişkilendiren yöntemleri kullanabilirsiniz. Envanter yönetimi araçlarını kullanmak, siparişleri yerine getirmenin yollarını belirlemenize de yardımcı olabilir.

  • Coğrafya.

Konum, siparişlerin nasıl teslim edileceğini anlamanın bir diğer önemli parçasıdır. Küçük bir kasabadaki mağazanın sorunları çok uluslu bir işletmeninkinden farklıdır. Biri aynı ülkeden insanlara hizmet verirken, diğerinin dünyanın her yerinden müşterileri var.

Kırsal bir yerde bulunan bir işletme, mallarını ülke geneline sevk ederse para kaybedebilir. Böyle bir şirket nakliye masraflarından tasarruf etmek için farklı bir yere taşınmayı bile düşünebilir.

Müşterilerinize yakın olmanın size nasıl para tasarrufu sağlayabileceğini görmek kolaydır. Mallar daha az taşındığından, pahalı uzun mesafe nakliye yöntemlerine para harcamanıza gerek kalmayacak.

2) Stratejinizi seçmeden önce yapmanız gerekenler

İyi bir seçim yapmak için ihtiyaç duyacağınız gerçekleri ve fikirleri öğrenmek için zaman ayırın. Bunu yapmazsanız, değişiklikleriniz işinize zarar verebilir ve müşterilerinize mal olabilir.

  • Müşterilerinizin nasıl davrandığına bakın.

Müşterilerinizin işletmenizle nasıl etkileşime girdiği, büyük ölçüde sipariş karşılamayı nasıl ele aldığınıza bağlı olacaktır. Sizden ne kadar hizmet beklediklerini de dikkate almalısınız. Satış yapma şeklinizi değiştirmeden önce müşterilerinizin nasıl davrandığını bilmelisiniz.

Yapabileceğiniz en iyi şey kendinize şu soruları sormaktır:

  1. Nasıl sipariş verirsiniz?
  1. Müşterileriniz paketlerini ne zaman almayı bekleyebilir?
  1. Müşterileriniz genellikle ne zaman alışveriş yapıyor?
  • Her zamanki sıranızı analiz edin.

Her zamanki iç ve dış sıranızı bilmeniz yardımcı olacaktır. İşletmeniz için kurduğunuz süreçlerin iyi çalışmasını sağlayacaktır. Yüksek oranların, mevsimselliğin ve diğer karmaşık şeylerin resmini çizmeye yardımcı olacaktır. Bunlar gelecekte siparişleri karşılama planınızın ihtiyaç duyabileceği şeylerdir.

Ne yapacağınıza ve kimden tavsiye isteyeceğinize karar vermenize yardımcı olacaktır. Bu uzmanlar depo tasarım danışmanları veya sistemleri bir araya getiren kişiler olabilir.

İşte size yardımcı olabilecek bazı gerçekler:

1. Sipariş hacmi.

2. Ortalama sipariş açıklaması.

3. Siparişi teslim almayı seçtiğiniz kesin tarih.

4. Öğeler sayılır.

5. Müşteri ne zaman satın alma işlemi gerçekleştirir?

  • Zaten sahip olduğunuz varlıklara bakın.

Bir gerçekleştirme planı seçerken mevcut altyapınızı dikkate almalısınız. Seçtiğiniz yöntemin temelini oluşturacaktır.

Sistemle ilgili aşağıdaki temel soruları düşünmelisiniz.

  1. Siparişleri nasıl karşılıyorsunuz ve bu sizin için ne kadar işe yarıyor?
  1. Bir paket teslimat görevlisi için hangi seçenekleriniz var?
  1. Mevcut tedarik hattınız nasıl görünüyor?
  1. Nasıl büyümeyi veya yayılmayı planlıyorsunuz?

6. Sipariş karşılama merkezi kullanmanın en iyi uygulaması

1) Siparişleri yerine getiren hizmet nedir?

Sipariş karşılama hizmeti sağlayıcısı, diğer şirketlerin siparişlerini karşılayan bir işletmedir.

2) Bir sipariş karşılama merkezi ne yapar?

Bir sipariş karşılama merkezinde, müşteriler mallar için sipariş verirler ve bunlar daha sonra işlenir ve müşterilere gönderilir. Çoğu zaman mağazalar, üçüncü taraf lojistik şirketleri veya e-ticaret şirketleri bunları yönetir. Çevrimiçi siparişlerle ilgilenmek ve stok tutmaktan sorumludurlar.

Ayrıca sipariş karşılama merkezleri ürünleri işaretleyip paketleyebilir, müşterilere yardımcı olabilir ve ürünleri geri alabilir.

3) Siparişin yerine getirilmesi için örnek hizmet nasıl seçilir?

Bir sipariş karşılama hizmetini seçerken birkaç şeyi düşünmelisiniz:

How to choose exemplary service for order fulfillment

  • Servis sağlayıcı ne kadar süredir faaliyet gösteriyor?

Deneyimli bir üçüncü taraf teslimat ortağı bulun. Bir hizmet şirketi, eşyaların nasıl ele alınacağını ve paketleneceğini bildiğini göstermeliydi.

Birkaç teslimat şirketini araştırın ve karşılaştırın. Müşteri incelemelerini inceleyin ve herhangi bir akreditasyon olup olmadığına bakın.

Sizin için çalıştıklarından emin olmak için ürünlerini nasıl paketleyip gönderdiklerini sorun. Amaç, çalışanlarınızın yaptığınız işten memnun olmasını sağlamaktır.

  • Toplam maliyet.

Siparişlerden para kazanabildiğinizden emin olmak için, malları depolamanın ne kadara mal olacağını düşünmeniz gerekir. Seçimi, paketlemeyi ve nakliyeyi dışarıdan temin ettiğinizde maliyetleri eklemeyi unutmayın. Bu maliyetleri malın fiyatına dahil ederek bunu yapabilirsiniz.

  • Teknoloji.

Bir sipariş karşılama hizmeti seçerken teknolojiyi düşünmek önemlidir. Bunun nedeni sizi daha az verimli, daha az doğru ve yaptığınız işte daha az iyi hale getirebilmesidir.

Siparişleri insan gücü hizmetinden daha hızlı ve daha doğru bir şekilde gönderebilirsiniz. Bunu yapmak için sipariş karşılama sürecinize robotları ve diğer modern teknoloji biçimlerini ekleyin.

Sipariş karşılama hizmetiniz size daha ayrıntılı ve doğru bilgi verebilir. Sipariş durumunu, envanter tutarlarını ve gönderim sürelerini içerebilir. Envanterinizi gerçek zamanlı olarak takip edin ve bunu yapmak için gelişmiş raporlama araçlarını kullanın.

4) Üçüncü bir tarafın yerine getirmesine ne zaman geçmeliyim?

Çoğu şirket siparişlerini doldurarak başlar. Ancak büyüdükçe üçüncü bir taraftan bazı ek hizmetler almaya başlarlar. Ne zaman değişeceğinizi anlamak zor olabilir. Eğer işinizi kendi paranızla kurarsanız bu gerçekleşebilir.

Her türlü firma depo ve ikmal hizmetlerinden faydalanabilmektedir. Size yönelik çeşitli sipariş karşılama hizmeti şirketleri seçenekleri mevcuttur. Bazıları küçük veya büyük görevlerde uzmandır.

Ancak işe alımların başlaması gerektiğine dair açık işaretler var.

  1. Zamanın yok.
  1. Mevsimsel veya düzensiz satışlar.
  1. Bina ve yol eksikliği.

5) Üçüncü taraf taşımacılığı kullanmanın birçok avantajı vardır.

Üçüncü bir tarafın ulaşım hizmetlerini kullanmak için bazı mükemmel nedenleri burada bulabilirsiniz.

  • Uzatılmış vadeli anlaşmalardan kaçınmak.

Birçok lojistik şirketi esnek fiyatlar sunmaktadır. İşletmeniz büyüdükçe veya yavaşladıkça ihtiyaçlarınızı karşılamak için fiyatları değiştirebilirler. Uzun vadeli anlaşmalar, depo alanı kiraladığınızda daha fazla taahhüt anlamına gelir.

  • Uzmanlar ve size yardımcı olan kişiler.

E-ticaret işletmeleri çeşitli sorunlarla karşılaşabilir. Sipariş karşılama hizmetleri, depo alanı ve sipariş karşılama merkezini yönetmek için dışarıdan sağlanan çalışanlar.

Bir işletme büyüdükçe, siparişlerle ilgilenecek ve onları gönderecek insanları işe almanız gerekecektir. Personel yönetimi zaman alır.

Şirketiniz bir değişimden geçiyorsa birini işe almak istemeyebilirsiniz. Bunun yerine işi bir nakliye şirketine verebilirsiniz. Sizin adınıza uygun kişileri arayacak ve işe alacaklardır.

  • Daha çevik olursunuz.

Bunu kendiniz yapmak çoğu zaman ücretsiz olsa da, size pahalıya mal olabilir. Bunu kendiniz yaparsanız standartları karşılayamayabilir ve müşteriye kötü bir deneyim yaşatabilirsiniz. Çünkü insanlar paketlerinin daha hızlı ulaşmasını istiyor.

Bir 3PL nakliye şirketiyle anlaştığınızda onların satın alma gücünü kullanabilirsiniz. Nakliye ve paketleme masraflarından tasarruf etmenizi sağlar. Hatta bazıları hareket edebilmeniz için size gerçek zamanlı durum güncellemeleri ve stok seviyeleri bile verir.

Envanterinizi ve diğer projelerinizi organize etmenin yeni yollarını deneyebilirsiniz. Böylece arka uç lojistik veya insan eksikliği konusunda endişelenmeden büyüyebilirsiniz.

6) Ne zaman 3. lojistik firmasını kullanmamalıyım?

Gerçekte her işletme için tek bir cevap işe yaramaz. Bazen bir e-ticaret sipariş karşılama hizmetleri şirketini kullanmak mantıklı olmayabilir. Kuruluşunuz ne kadar büyük olursa olsun bu doğrudur. İşte bazı olasılıklar;

  1. Şirketinizin daha fazla paraya ihtiyacı var.
  1. İşletmeniz türünün tek örneği.
  1. İşletmeniz her gün yalnızca belirli sayıda sipariş alabilir.

7) Sipariş Yerine Getirme Zorlukları

İşte siparişlerin yerine getirilmesinde ortaya çıkan sorunlardan bazıları.

  • Lojistik planlama.

Nakliye süreci en az satışın kendisi kadar önemlidir. İnsanların eşyalarını aldığından emin olmalısınız. Mallara dikkat etmeli ve doğru şekilde göndermelisiniz.

Paketlerin geç veya bozuk gelmesi satışlarınıza ve itibarınıza zarar verebilir.

  • Stoklara dikkat etmek.

Stokların tükenmesi, insanların sizden satın almak istememesini sağlamanın hızlı bir yoludur. Doğru miktarda rezerv tutmaya odaklanın. Bu şekilde, yeterli stoğunuz olmadığı için müşteri kaybetmeyeceğinizden emin olabilirsiniz.

  • Talep planlaması.

Sattığınız şeyleri ne kadar insanın istediğini bilmek önemlidir. İnsanların çok fazla doldurmasını engelleyebilir. (ki bu da stok eksikliği kadar maliyetli olabilir). Talep şekillendirme bu durumda yardımcı olabilir. Pazarlama ve reklam, talebi şekillendirme yoluyla talep yaratmak için kullanılır.

Çözüm

Siparişin yerine getirilmesi, bir müşterinin siparişinin alınmasını, işlenmesini ve teslim edilmesini içerir. Her çevrimiçi mağaza için gereklidir ve müşteri deneyimini artırabilir veya bozabilir.

Bir gerçekleştirme planı doğru yapılırsa maliyetleri azaltabilir ve teslimat sürelerini hızlandırabilir. Sonuçta tüm müşteri deneyimini daha iyi hale getirir. İşin şirket içinde ya da üçüncü taraf bir hizmet tarafından yapılması fark etmez, bu doğrudur. Çevrimiçi alışveriş, siparişlerin nasıl karşılandığı nedeniyle işe yarar. Bu aynı zamanda insanları mutlu eden ve iyi iş çıkardığınızı hissettiren bir adımdır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hemen AraWhatsApp 7/24