Ürün Teknik Özellikler Sayfası Nasıl Yazılır: Açık ve Kısa Bir Plan Hazırlamak İçin Adım Adım Kılavuz
Beklentilerinize uymayan veya ihtiyaçlarınızı karşılamayan ürünler almaktan yoruldunuz mu?
Bir ürün spesifikasyon sayfası tam ihtiyacınız olan çözüm olabilir.
Bu blog yazısında ürün spesifikasyon sayfalarının önemini ve ihtiyaçlarınız için en iyi ürünleri elde etmenize nasıl yardımcı olabileceklerini inceleyeceğiz.
Üretim spesifikasyonlarının ana hatlarını çizmekten yüksek kaliteli ürünler almaya kadar ürün spesifikasyonlarının sağladığı işlevleri tartışacağız. Ek olarak, farklı türde ürün spesifikasyon formlarına ve ürün spesifikasyonlarına dahil edilecek noktalara ilişkin örnekler sunacağız.
Ayrıca ürün özellikleri sayfanızın nasıl hazırlanacağına, taslak oluşturulacağına ve içeriğinin nasıl yazılacağına ilişkin ipuçları da paylaşacağız.
Ürün kalitenizin kontrolünü ele almaya hazırsanız okumaya devam edin!
1.Giriş
Ürünlerinizin nasıl olacağını hayal ediyorsunuz.
Artık bunu hayata geçirebilecek bir üreticiye ihtiyacınız var. Çin’de bunu yapabilen sayısız üretici ve fabrika var.
Sorun şu ki, ürünü tam olarak istediğiniz gibi yaratabilecekler mi?
Muhtemelen. Ancak diğer ithalatçılardan ürünleriyle ilgili bazı şikayetler duyduysanız, bazı durumlarda bunun nedeni bunlardır. Üreticiye fikirlerini ifade edememek, malların reddedilmesine yol açmaktadır.
Bu sorunların yaşanmasını önlemek istiyorsanız bir ürün spesifikasyon sayfası oluşturmanız gerekir. Bu sayfa tüm hayati verileri içerir: ürün bilgileri, malzemeler, renkler vb. Üreticiler ve fabrikalar bu taslağı kolayca görebilir ve doğru bir şekilde takip edebilir.
Ancak bu teknik özellik sayfasının yazılması birçok faktörü içerir.
İşte bilmeniz ve kaçınmanız gerekenler hakkında rehber.
En kritik noktalardan bazılarını inceleyeceğiz, size şablonlar vereceğiz ve kılavuzlar sunacağız.
1)Ürün spesifikasyon sayfası nedir?
Ürün özellikleri olarak da bilinen ürün özellikleri sayfası, ürününüzle ilgili tüm ayrıntıları içeren bir belgedir. Bu belge, ürününüzün yapımında parçalar, tasarım, malzemeler vb. gibi önemli noktaları özetlemektedir.
Seçtiğiniz fabrikanız, ürünleri nasıl oluşturacakları konusunda onlara rehberlik etmek için bu sayfayı kullanacaktır. Daha iyi ürün sonuçları elde etmek istiyorsanız bu sayfaya sahip olmanız gerekir.
2)Ürün spesifikasyon sayfası neden bu kadar önemli?
Ürün teknik özellikleri sayfası, bir hizmet veya ürün sağlamak için bir bilgi kataloğu olarak faydalıdır. Üreticiler ve müşteriler, bir ürünün özelliklerini veya bileşenlerini değerlendirmek isterlerse bu sayfaya başvurabilirler.
Piyasada çok sayıda üretici ve tüketici bulunmaktadır. Ürününüzü yapmak ve müşterilerinize satmak için gerekli bilgiye sahip değilseniz, ürününüzü görmezden geleceklerdir. Bu durumda ürün spesifikasyon sayfası kritik öneme sahiptir.
2. Ürün Özelliklerinin Sağladığı İşlevler
Bu ürün spesifikasyonunun temel işlevi, ürününüzün tüm parametrelerini belirtmesidir. Ancak bu işlev, ürünleri yaratmanın ötesine geçer.
1) Üretim Şartnamelerini Açıkça Özetliyor
Çoğu durumda, ithalatçının net bir ürün taslağı vermesi gerektiğinden ürün başarısız olur. Veya fabrikanın ürün gereklilikleri hakkında varsayımlarda bulunmasına izin veriyorlar.
Bu sayfa sayesinde fabrikalar ürünlerinizle ne yapacaklarını anlayacaklar. Ürünün ayrıntılı açıklamasını ve koşullarını kontrol etmek için bu sayfayı kullanacaklar. Ürünlerinizin istediğiniz gibi performans göstermesini bekleyebilirsiniz.
2) Daha İyi Fiyat Teklifleri Alın
Diyelim ki üreticinizin size uygun bir fiyat teklifi vermesini istiyorsunuz. Bu durumda, ürünlerinizin yapımında neler olduğunu görmeleri gerekir. Mesela ürünlerinizin tamamı giyim üzerine. Sayfanızda tasarım, malzeme, kesim, boyutlar veya diğer özelleştirilmiş noktaların bulunması yardımcı olacaktır.
Üreticiniz daha sonra maliyeti ve bunu nasıl yapacaklarını hesaplayacaktır. Fiyat teklifi üzerine bu sayfayı onlara vermezseniz, düşük kalite standartlarına dayalı teklifler alabilirsiniz. Kaçınmanız gereken şey budur. Ürünlerinizi en iyi şekilde üretmelerini istiyorsunuz.
3) Yüksek Kaliteli Ürünler Alın
Belirtildiği gibi düşük kaliteli ürünler alabileceğiniz durumlar olacaktır. Fabrikaların çoğu maliyetlerini düşürme şansını değerlendirecektir. Fabrika, firmayı büyütmek için düşük kar marjlarıyla çalışsaydı bu sorun daha belirgin olurdu.
Üreticiye ürün hakkında net bir anlayış verin. Bu sayede ucuz alet, malzeme ve ambalaj kullanamazlar.
3.Ürün Spesifikasyon Örnekleri
Kullanabileceğiniz aşağıdakiler gibi farklı türde ürün özellikleri vardır:
1) Basit ürün özellikleri sayfası
Bu örnek, verileri içeren standart teknik özellik sayfasıdır: bu ürün hakkında, iş gerekçesi, öncelik puanlaması, oylar ve ekip tartışması vb.
2) Diyagramlı ürün özellikleri sayfası
Bu örnekte, ürün geliştirme sürecini ve test sonuçları için alanı özetleyen bir akış şeması diyagramı kullanılmaktadır.
3)Test sonucu için ürün teknik özellikleri sayfası
Bu örnekte test sonuçlarının not alınması için alan bulunmaktadır. Ayrıca tedarikçinin ortaya çıkan veya gelecekteki geliştirme sürecinde oluşabilecek sorunları not edebileceği bir bölüm de bulunmaktadır.
4.Ürün Spesifikasyonunda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Burada, kendi spesifikasyonunuzu yazarken kullanabileceğiniz, teknik özellikler sayfasındaki farklı öğeler yer almaktadır.
1)Ürün Hakkında
Tüm ürün ayrıntılarını teknik özellikler sayfasına eklemeniz gerekir. Bu bölüm bir bütün olarak ürünün özeti niteliğinde olacaktır. Ürün konseptini tartışacak ve ürünün ne olacağını açıklayacaktır.
Görünümünü, özelliklerini ve gelişmesinin ne kadar zaman alması beklendiğini kısaca anlatacaksınız. Ayrıca ürünün geliştirilmesinin ardındaki amacı da açıklayacaktır.
2)Ürün Tasarımı
Ürün yapıldıktan sonra nasıl görünecek? Bu bölüm ürünün nasıl görüneceğine dair görsel bir sunum sağlayacaktır. Mükemmel olması gerekmiyor.
İllüstrasyon, render veya çizim gibi farklı formları kullanabilirsiniz. Ancak bunların hayal ettiğiniz gibi basit ve kesin olduğundan emin olun.
Ayrıca ürünün boyutlarını, görünümünü ve hissini özetleyen ayrıntıları da ekleyeceksiniz. Ürünle ilgili kesin bilgiler vermek gerekirse, istatistiklere sahip olun: ağırlık, boyut, renk, malzeme, miktar (MOQ), hedef fiyat vb.
Bu ayrıntıları açıklamak için bir tablo veya madde işaretli bir liste de kullanabilirsiniz.
3) Parça ve Malzeme Listesi
Her ürün, özellikle parça ve malzeme açısından benzersizdir.
Sorulardan emin olmalısınız; Ürününüz için ne tür parçalara ihtiyacınız var? Bu parçaları ne tür malzemeler kaplayacak?
Tedarikçi, soruları yanıtlayarak ürünü oluşturmak için ihtiyaç duyduğu bileşeni anlayacaktır.
Bu bölümü yazarken bir ipucu; madde işaretli formları kullanın. Parçaları ve malzemeleri listelerken kesin olmanız gerekir.
Bu şekilde tedarikçi her şeyin ellerinde olup olmadığını veya daha fazla hammadde sipariş edip etmeyeceğini kontrol edecektir.
Örneğin ürünleriniz giysidir ve kullanılması için 60D Naylon kumaş kullanılması gerekmektedir.
4) Boyut ve Renk
Ölçüler ve malzemeler teknik özellikler sayfasında eklemeniz gereken noktalar arasındadır. Boyutlar, ürün boyutlarını (yükseklik, genişlik ve uzunluk) ve ürününüzde istediğiniz belirli rengi ele alır.
Bu ikisi ürününüzü doğru hale getirmek için çok önemlidir.
5)Standart Gereksinim
Ürünleriniz uyumluluk standartlarına uygun olmalıdır.
Çoğu zaman ürününüzün birçok ülkede satışa sunulması onaylanmadan önce o ülkenin evrensel standardına uygun olması gerekir.
Bazı örnekler fabrika sertifikaları ve düzenleyici standartlardır. Seçtiğiniz tedarikçi, ISO gibi fabrika sertifikalarının alınmasından sorumludur.
Aksine, ürünlerinizi satmadan önce bir ulusun gerektirdiği düzenlemeleri halletmesi gereken kişi sizsiniz.
6)İşlevsel Gereksinimler
Ürünün arkasındaki teknik detaylar neler olacak?
Bu işlevsel gereksinim, ürünün işlevselliği ve görünümüne ilişkin vizyonunuzun ana hatlarını çizecektir. Ayrıca kullanıcıların onu nasıl kullanacaklarını da açıklayacaktır.
Bu bölümde, ihtiyaç duyduğu araçlar ve kaynaklar gibi bilgileri daha da netleştirmek için teknik şartname belgelerini de ekleyebilirsiniz.
Seçtiğiniz tedarikçinin ürün geliştirme ekibi, bu bölümü ürünü oluşturmak için bir başlangıç noktası olarak kullanacaktır. Genel bir bakış sağlayan işlevsel olmayan gereksinimleri de dahil edebilirsiniz. Ürünün ne olduğunu, ne işe yaradığını ve neden bunları üretmeye ihtiyaç duyulduğunu açıklayacaktır.
7) Paketleme Kuralları
Çoğu alıcı paketleme detayları hakkında yazmayı atlıyor. Ancak kullanıcının deneyimi, ürünlerin kalitesi ve markalama bu hususa bağlı olacaktır. Ürünlerinizin Çin’den yerinize gönderilirken güvenli ve korunaklı olduğundan emin olmalısınız.
Ayrıca hangi ambalaj türünü kullanacağınızı, boyutlarını ve dayanıklılığını da belirleyebilirsiniz. Ayrıca eşyalarınızın paketlenme sürecini de vurgulayabilirsiniz. Mesela kutu başına 50 ila 200 adet eşya paketleyip daha büyük bir konteynere koyacaksınız. Ayrıca ambalajın etiketi ve rengi hakkında daha fazla bilgi verebilirsiniz.
8) Nakliye Özellikleri
Belirtildiği gibi ürünlerin güvenliğini sağlamak zorundasınız. Bunu yapmanın bir yolu, bir nakliye spesifikasyonunu dahil etmektir. Bu bölümde aşağıdaki konular daha ayrıntılı olarak ele alınacaktır:
- Konteyner türü
- Ağırlık
- Bilgileri yazdırma
- Nem veya sıcaklık
- Nakliye şirketi
9)İş Durumu
Mallarınız müşterinize veya şirketinize ne gibi değer sağlayacak?
İş gerekçesi, ürünün şirketinizle ilgili tüm önemli yönlerini tartışacaktır. Ürünün müşterilere ve pazara sağladığı tüm artıları ve eksileri listeleyeceksiniz.
Bu bölüm aynı zamanda bütçeyle ilgili bilgileri de kapsayacaktır; örneğin, ürünü tamamlamak için ne kadar para ve kaynağa ihtiyaç olduğu.
10)Kullanıcı Hikayeleri
Kullanıcı hikayeleri, ürünün son kullanıcısının bakış açısına dayanan mesajlardır.
Bu bölüm daha çok ürünün özelliklerini ve müşterilerin onlardan nasıl olmasını beklediğini açıklamaya odaklanacaktır. Kullanıcı hikayelerinde yer alan bilgiler, müşterilerin ürününüzü kullanırken ulaşacakları hedefi gösterir.
Bu bölümü müşterilerinizin bakış açılarından ve beklentilerinden yola çıkarak yazmak en iyisi olacaktır. Ayrıca hedef kullanıcılarınızın kim olduğunu ve ürünlerinizin onlar için ne kadar önemli olacağını da açıklamalıdır.
Ürünün kullanıcılar üzerinde nasıl bir etkisi var? Bu bölümü yazarken ürününüzün ölçüm amacını bilmeniz gerektiğini unutmayın.
Bu sayede tedarikçi, kabul kriterlerine göre ürünün amacı hakkında fikir sahibi olacaktır. Kullanıcının bakış açısından ekleyebileceğiniz kullanıcı hikayelerine bir örnek:
“Her zaman hareket halinde olan biri olarak her yere götürebileceğim bir ürüne ihtiyacım var.”
11)Kullanıcı Kişiliği
Bu bölümü yazarken ürününüzün ölçüm amacını bilmeniz gerektiğini unutmayın. Bu şekilde tedarikçi, ürünün amacı ve belirlenen kriterleri karşılayıp karşılamadığı hakkında fikir sahibi olacaktır. Müşterilerinizin ürününüzün merkezi olmasını sağlayacaktır.
12)Bütçe
Ürününüz için harcamak istediğiniz tutarı teknik özellikler sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu verilerle üreticiler size daha rekabetçi bir fiyat ayarlayabilir ve sunabilir.
5.Hazırlık
Ürün spesifikasyonu, üreticinizin ürünlerinizi üretirken kullanacağı yazılı bir talimattır. Ürünü yaratmanın tutarlılığını, yasallığını ve güvenliğini belirleyecekleri yer burasıdır. Bu, Çin’de kaynak ararken bu kağıt parçasını çok önemli kılıyor.
Nihai teknik özellikler sayfasını oluşturmadan önce onu hazırlamanız gerekir. Araştırmalı, kaynak toplamalı ve ürününüze aşina olmalısınız. Hazırlığınızda size yardımcı olmak amacıyla daha ayrıntılı bilgi için aşağıya bakın.
1) Ürünle ilgili bilgilerin toplanması
Teknik özellikler sayfasını yalnızca yazacak bir şeyiniz varsa yazabilirsiniz. Yapmanız gereken ilk adım, yazılı olarak size yardımcı olabilecek bilgileri aramaktır. Ürününüz için bilgi toplama sürecini basitleştirmek için kullanabileceğiniz farklı yollar vardır:
1.Doğru soruları yapın.
2.Bilgi kaynaklarını bulun.
3. İhtiyaç duyduğunuz bilgiyi bulmak için kaynaklarınızı kullanın.
4.Uzmanlığınızı ve deneyiminizi kullanın.
5. Çeşitli kaynakları düşünün.
Bu genel fikirlerden yola çıkarak ürününüzün kendisiyle ilgili ayrıntıları aramaya geçmeniz gerekir. Piyasadaki benzersiz veya popüler ürünleri aramak en iyisi olacaktır.
Daha sonra aramanızı daha fazla bilgiyle genişletebilirsiniz: parçalar, boyutlar, malzemeler, kaynaklar, renkler, türler, tasarımlar vb. Ayrıca aşağıdakilere göre de puan toplayabilirsiniz:
1.Ürün fikirleri ve tasarımları geliştirmenin yolları.
2. Ürününüzün pazar segmentlerine ilişkin ayrıntılar.
3.Mevcut ambalaj türlerini tanımlayın.
4. Ürününüz için bir pazar olup olmadığını belirleyin, böylece onu üretip üretmemeye karar verebilirsiniz.
5.Ürün yerleştirmenin etkinliğini test edin.
2)Hedef kitleyi belirlemek
Ürünle ilgili detayları belirledikten sonra sıra hedef kitlenizi aramaya geçiyor. Hedef kitleniz demografik özelliklerin ötesine geçiyor. Konumlar, ilgi alanları, kişilikler, beğenilenler, beğenilmeyenler vb. gibi faktörleri ele almanız faydalı olacaktır.
Hedef kitlenizi iki role ayırabilirsiniz: karar verici ve destekçi. Karar verici, satın alma işlemini gerçekleştirecek kişi olacaktır. Destekçi doğrudan satın almayabilir ancak alıcının kararını büyük ölçüde etkiler.
Üstelik hangi hedef kitlenin size harika bir satış sunacağına karar vermek çok fazla çalışma gerektirir. Ancak sahip olduğunuz ve sahip olacağınız hedef kitlenin türünü belirlemek en iyisi olacaktır. Üç tane var: ilgi, satın alma niyeti ve alt kültürler.
- İlgi, hedef kitlenizin ilgisini çeken şey anlamına gelir. Hedef kitlenizin hobileri ve eğlence biçimleri nelerdir? Ürününüz anlam verip onları satın almaya teşvik edebiliyor mu?
- Satın alma niyeti, belirli bir ürün veya mal arayan kişileri ifade eder. Bu tür onların ihtiyaçlarını ve endişelerini anlamanıza yardımcı olacaktır.
- Alt kültürler, arabalar, müzik, renkler vb. gibi benzer ilgi alanlarına sahip bir grubu ifade eder. Bu türü anlamak, hedef kitlenizle daha fazla bağlantı kurmanıza yardımcı olacaktır.
3)Ürün özelliklerini ve faydalarını tanımlamak
Ürün özellikleri, tüketicilerin ürününüzün neler sunabileceğini bilmelerine yardımcı olacak özelliklerdir. Ayrıca ürünlerinizin piyasadaki rakip ürünlerden nasıl ayrıldığını da anlayacaklar.
Örneğin, kıyafet satıyorsanız kumaşın türü bir özellik olarak değerlendirilebilir. Bir ürünün diğer malzemeleri ve boyutları da bu özelliğin kapsamına girebilir.
Özellikler ve faydalar arasında farklılıklar vardır. Özellik sonuçların yerine geçer. Bunlar sizin ve şirketinizin tüketicilerinize yönelik ürünlerinin bir parçasıdır. Öte yandan, faydalar, kullanıcıların ürünlerinizi kullanırken elde edebileceği sonuçlar veya sonuçlardır.
Bu ikisinin her ikisi de işinizin başarısı için hayati öneme sahiptir. Bu nedenle tüketicilerinizin isteyeceği avantajlardan yararlanmanız gerekir. Ardından, ürününüzün hangi özellikleri gerektirdiğini ve hangilerinin müşterilerinizin bu avantajlardan yararlanmasını sağlamadığını belirleyin.
6. Taslağın Oluşturulması
Hazırlığınızın ardından yazmaya başlamak için gerekli bilgilere sahipsiniz. Ancak yazmaya dalmak için daha fazla zamana ihtiyacınız olacak. Bilgilerinizi sıralamanıza yardımcı olacak bir taslak oluşturmalısınız.
Ana hatlar, teknik özellik sayfasının içeriğini tanımlamayı kolaylaştırır. Ayrıca ekibinizin fikirleri formüle etmesine ve konuları teolojik sıraya göre düzenlemesine yardımcı olacaktır.
1)Ürüne giriş
Ürün tanıtımı, ürünü tedarikçinize tanıtan ürün teknik özellik sayfasının bir parçasıdır. Tedarikçinizin hayal ettiğiniz şeyin arkasında bir fikre ihtiyacı var.
Bu bölüm, markanızın temsil ettiği şey ile tedarikçinin bunları üretme kapasitesi arasındaki boşluğu dolduracağı için bunu sağlayacak bölüm olacaktır. İyi bir ürün tanıtımı yazacağınızı nasıl garanti edersiniz? İşte bazı adımlar.
1.Ürün veya hizmetinizi tam olarak tanımlayın.
2.Ürünün malzemelerini, parçalarını ve bileşenlerini tartışın.
3.Ürünün pazar potansiyelini bulun.
4. Ürününüzün tedarikçinizin kriterlerine uygun olup olmadığını düşünün. Piyasanın tüm avantajlarını ve dezavantajlarını listeleyin.
5.Ürün veya hizmetin özellikleri (konum, ürün kategorileri, öğeler, çevrimiçi/perakende).
2)Ürün Özellikleri (boyutlar, malzemeler vb.)
Belirtildiği gibi, sonucun öngördüğünüz şekilde doğru olması için ürün özellikleri çok önemlidir. Güvenli ve kullanılabilir olup olmadığı belirli gereksinimlere ve spesifikasyonlara bağlıdır.
Bu bölümü yazarken boyutları, renkleri, güvenlik gerekliliklerini, son kullanma tarihini ve genel tasarım özelliklerini ekleyebilirsiniz.
Ürünün nasıl yapılacağından başlayarak bu özellikleri daha ayrıntılı olarak açıklayabilirsiniz. Ancak renk şeması, UI/UX tasarımı vb. gibi bu bölümden hariç tutabileceğiniz bilgiler de vardır. Bu kısmı anlamak, tedarikçinizin ürünü oluşturmasına ve istenen sonucu üretmesine yardımcı olacaktır.
3)Ürün Özellikleri
Ürün özellikleri, ürünlerin müşterileri için değer katan yönleridir. Ne yazdığınıza bağlı olarak, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için geliştirildikleri için fiyatı ve özellikleri etkileyebilir.
Bu bölüm aynı zamanda ürününüzü piyasadaki diğerlerinden ayırmanıza ve tüketicilere önemli bir fayda sağlamanıza yardımcı olacaktır.
Bilmeniz gereken dört tür ürün özelliği vardır:
- Tasarım – bu, ürününüzün görünümünü ve benzersizliğini ifade eder.
- İşlevler – müşterilerinizin memnuniyetini artırabilir. Ayrıca sorunların çözümüne yardımcı olur ve müşterilere görevleri tamamlamak için hayati önem taşıyan kaynakları sağlar.
- Kalite – bu faktör önemlidir çünkü ürünlerinizin stabilitesini ve itibarını etkiler. Ürünlerinizin ne kadar iyi veya zararlı olduğu, müşterinizin olayları nasıl algıladığını etkileyecektir.
- Deneyim: Müşterilerin ürününüzden nasıl keyif alıp almadığına bağlı olarak, etkileri nasıl deneyimledikleri altında olacaktır. Kullanıcının deneyimi, iyi veya olumsuz geri bildirim verebildiğinden önemlidir.
4)Ürün Avantajları
Ürün faydaları, bir ürünün müşterilerin ihtiyaç ve isteklerine sağladığı özelliklerdir. Bu avantajlar, kullanıcıların ürünlerinizi satın aldıktan sonra bekledikleri şeylerdir. Müşterileriniz kısa vadeli ve uzun vadeli faydaları fark edeceklerdir. Bu nedenle ürününüzün neler sunabileceğini düşünmek çok önemlidir.
Müşterilerinizin ürün avantajlarında neler görebileceğini objektif olarak bilmek istediğinizi varsayalım. Bu durumda bazı örneklere başvurabilirsiniz:
- Maliyet – Müşteriniz ürününüzü satın alırken ne kadar tasarruf ediyor? Daha ucuz bir seçenek mi?
- Kullanım Kolaylığı – müşterinin zamanından tasarruf etmesini sağlıyor mu ve hayatlarını kolaylaştırıyor mu?
- Konfor – kullanımı rahat mı?
- Verimlilik – Görevin hızlı bir şekilde tamamlanmasına yardımcı oluyor mu?
- Değerler – Müşterilerin satın alma konusunda kendilerini iyi hissetmelerine yardımcı oluyor mu?
5)Ürün görselleri veya grafikleri
Teknik özellikler sayfasına resim veya grafik eklemek en iyisi olacaktır. Bu sayede tedarikçiniz yazdığınız detayları ve teknik detayları daha iyi anlayabilir.
Bu bölüm bilgisayar kullanılarak oluşturulmuş veya illüstrasyon olarak yapılmış etiketli eskizlerden oluşmaktadır. Ürünleriniz için ilham veren resimleri de kullanabilirsiniz.
Her neyse, resimler veya çizimler kusurlu olabilir. Açık ve anlaşılır olursa iyi olur.
6)Sonuç
Sonuç olarak yazdıklarınızı özetleyebilirsiniz. Her bilgi üzerinde çok fazla durmaktan kaçının. Sadece basit tutun. Daha fazla hatırlatıcı veya bilgi eklemeniz gerekiyorsa bunu yapabilirsiniz.
7.İçeriğin Yazılması
İçeriği yazarken burada topladığınız tüm bilgilere yer vermelisiniz. Ayrıca benzer işletmelerden de referans alabilirsiniz, böylece tüketicilerin ürünlerinizden ne beklediğini daha iyi anlayabilirsiniz. Bu adım aynı zamanda anlamsız veya kullanılmayan özelliklerin ortadan kaldırılmasına da yardımcı olacaktır.
Artık ihtiyacınız olan her şeye sahip olduğunuza göre teknik özellik sayfanızı oluşturmaya odaklanabilirsiniz.
1) Açık ve özlü bir dil
Teknik özellikler sayfasını yazarken akılda tutulması gereken ilk şey basit kelimeler ve terimler kullanmaktır. Ürünün detaylarını anlaşılır bir şekilde anlatmalısınız.
Çoğu zaman tedarikçilerin İngilizceye daha aşina olmaları gerekir. İngilizce konusunda uzman kadroları olsa veya tercüman kullansalar bile, yine de anlamaları gereken zamanlar vardır. İşte yapabileceğiniz bazı ipuçları:
- Basit kelimeler ve terimler kullanın
- Uzun cümlelerden kaçının
- Aktif kelimeleri değiştir
- Gerekirse bir tercüman kullanın
2) Detaylara dikkat
Tedarikçilerin teknik özellikler sayfasını okuyacağını ve yanlış bilgi olması durumunda ürünün hatayla sonuçlanabileceğini unutmayın.
Ne yazacağınıza dikkat etmelisiniz. Ayrıntılar ne kadar küçük olursa olsun, onları gözden geçirmek en iyisidir. Bu adım, işin sürekli olarak daha doğru ve hatasız olmasını sağlayacaktır.
Yazdıklarınıza dikkat ettiğinizden emin olabileceğiniz faktörler arasında şunlar yer alır:
- Yazarken yavaşlayın.
- Görevlere öncelik verin.
- Çalışmanızın üzerinden geçmek için zaman planlayın.
- Standart uygulamalar ve prosedürler oluşturun.
- Çalışmanızı gözden geçirin.
- Yardım isteyin.
3) Madde işaretleri ve tabloların kullanımı
Teknik özellikler sayfasının, madde işaretlerinin ve tabloların yazılması bilgilerin vurgulanmasına yardımcı olabilir. Madde işaretleri, içerikteki önemli alanların kapsanmasına ve tanımlanmasına yardımcı olur. Ayrıca okuyucunun ilginç bilgileri taramasını da kolaylaştırır.
Okuyucuyu temalı listelere yönlendirerek belgenin okunabilirliğini artırabilirsiniz.
Madde işaretleri kullanmanızı önermemizin birçok nedeni vardır, örneğin:
- Bilginin okuyucuya aktarılmasında etkilidir.
- Okuyucunun bilgileri hızlı bir şekilde tarama yeteneğini kolaylaştırmaya yardımcı olur.
- Önemli ayrıntılara dikkat çekiyor.
Ayrıca verilerin özetlenmesi için tablolar olmazsa olmazdır. Karmaşık ve ayrıntılı veriler, metin kullanılarak tanımlanamayacak kadar fazla olabilir.
Bu durumda, okuyucunun sonucu hızlı bir şekilde görebilmesi için tabloları düzenlediği şekilde kullanabilirsiniz. Tabloyu kullanırken başlığı, sütun başlığını ve gövdeyi not etmeniz gerekir.
Daha fazla yinelemek için tablo başlıkları kısa ve açıklayıcı olmalıdır. Öncelikle okuyucunun dikkatini çekecektir. Sütun başlıkları okuyucunun tablonun neyle ilgili olduğunu anlamasını kolaylaştıracaktır. Tablonun gövdesi metin veya sayıların çoğunluğunun görüntülendiği yerdir.
4) Tutarlı biçimlendirme
Belgelerin formatı, teknik özellik sayfanızın ne kadar okunabilir ve geçerli olacağını önemli ölçüde etkileyebilir. Tutarlı yönergeler kullanmanın birçok faydası vardır, örneğin:
- Detayların hızlı ve daha iyi anlaşılmasını sağlar.
- Belgeleri derlemek kolaydır.
- Daha iyi çıktı verir.
- Hataları bulmak daha kolaydır.
8. Teknik Özellikler Sayfasını Sonlandırma
Ürün spesifikasyon sayfanız artık üreticinin ürünü yapmak için ihtiyaç duyduğu tüm ayrıntıları içermektedir. Lütfen baştan sona tekrar kontrol edin.
Üretim aşamasına kadar birden fazla revizyon da oluşturabilirsiniz. Bu nedenle, ürünleriniz tamamlanmadan önce gözden geçirip değişiklik yapmak en iyisidir.
1) Düzeltme
Düzeltme, olası hataları bulmak için sayfanın üzerinden geçmeniz gerektiği anlamına gelir. Etkili düzeltmeler yapmak için kullanabileceğiniz bazı ipuçları ve püf noktaları vardır, örneğin:
- Düzeltmeden önce metni düzenlediğinizden ve revize ettiğinizden emin olun. Bu adım en ufak bir hatayı düzeltmenizi veya bir bölümün tamamını silmenizi önleyecektir.
- Metinleri aşırı okumaktan kaçının. Kelimelerin tam olarak tekrar okunması, yaygın hataların yakalanmasını çok daha zorlaştırır.
- Metinde tekrar tekrar ortaya çıkan hatalara çok dikkat edin.
2)Şirket logosu ve iletişim bilgilerini ekleme
Teknik özellikler sayfasına eklenecek en önemli şeylerden biri şirketinizin logosu ve iletişim bilgilerinizdir. Bu bilgi tedarikçinizin şirketinizi tanımlamasına yardımcı olacaktır. Aynı zamanda iletişim bilgileri, soruları olması durumunda size ulaşmalarına yardımcı olacaktır.
3) Son biçimlendirme ve düzen
Bitirdiğinizde yapmanız gereken unsurlardan biri formatı ve düzeni kontrol etmektir. Biçimlendirme, paragraf ve satır sonlarını, girintileri, boşlukları, yazı tiplerini ve noktalama işaretlerini nasıl girdiğinizi ifade eder. Düzen, teknik özellikler sayfasındaki öğelerin düzenlenmesini ifade eder.
İzleyebileceğiniz biçimlendirme kurallarından bazıları şunlardır:
- Paragraflar
- Girintiler
- Birinci satır girintileri
- Tek satırlı girintiler
- Kısa Çizgiler, Kısa Çizgiler ve Elipsler
- İtalik
9.Sonuç
Bir süredir aklınızda olan ürün fikirlerini yazmaya hazır mısınız? Daha fazla sorunuza yanıt vermek için aşağıda daha fazlasını okuyun.
Ürün spesifikasyon sayfası çok önemlidir çünkü beklentilerinizi tedarikçinize ifade etmenize yardımcı olur. Bu şekilde belirsiz gereksinimler için maliyetleri düşürmezler.
Bu sayfa aynı zamanda B2B pazarında bir şirket olarak güvenilirliğinizi ve itibarınızı geliştirmeniz açısından da hayati öneme sahiptir. Ayrıca müşterilerinizin, ürününüzün kendilerine en uygun olup olmadığını öğrenmelerine ve değerlendirmelerine yardımcı olacaktır.
Bu blog yazısı, seçtiğiniz tedarikçiye onlar hakkında bilgi alırken gönderebileceğiniz bir teknik özellik sayfası yazmanıza yardımcı olacaktır. Bu sayfa onlarla bir sohbet başlatmanıza yardımcı olacaktır.
Daha sonra, daha fazla bilgi mevcut olacak ve sizi sayfayı değiştirmeye zorlayacaktır. Ne olursa olsun, bu, ürünlerinizin sonucunu elde etmenize yardımcı olacaktır.
Mükemmel üreticiler mi arıyorsunuz, teklif mi alıyorsunuz veya sizi doğrudan seçkin tedarikçilerle tanıştırıyor musunuz?
JustChinait fikirlerinizi hayata geçirmek için her şeyi halledebilir. Konseptinizi gerçek bir ürüne dönüştürmek için en iyi hizmetlere sahibiz.
Bu teknik özellik sayfasını yazmamız, tedarikçilere kaynak sağlamamız, ürünlerinizi göndermemiz ve birçok işlemi gerçekleştirmemiz konusunda bize güvenebilirsiniz. Yüzlerce ve binlerce müşteriyi destekledik; biz de sizin için aynısını yapabiliriz! Bizimle iletişime geçmekten ve nasıl yardımcı olabileceğimizi bize bildirmekten çekinmeyin.