DGM (Tehlikeli Mal Yönetimi), tehlikeli malların ve tehlikeli hususların taşınması, elleçlenmesi, etiket ve işaretleme vb. süreçleri kapsayan yüksek kaliteli ve çalışanlara eğitim sağlayan bir sistemler bütünüdür.
DGM, bütün kesimleri kapsayacak halde (lojistik, kimya, petrol ve gaz, güç, nakliye şirketleri, hava, karayolu, deniz nakliyeciliği şirketleri) çok çeşitli müşterilere kapsamlı tehlikeli husus tahlilleri geliştirmeyi hedefleyen idarenin ismidir.
DGM faaliyetleri, global kalite ve güvenlik gereklilikleri ve standartlarına uygun olarak gerçekleştirilir.
• Tehlikeli Mallar Düzenlemeleri ICAO/IATA DGR, IMO-IMDG, ADR ve RID
Danışmanlık ve Danışmanlık Alanları
- Hava (IATA-DGR) – Deniz (IMDG) – Demiryolu (RID) – Karayolu (ADR) – Multimodal – DGSA-Tehlikeli Husus Güvenlik Danışmanı DG Kontrolleri – DG
- Yönetim Sistemleri Uygulaması – SQAS (Güvenlik ve Kalite Kıymetlendirme Sistemleri) – Tehlike Riski Değerlendirmesi –
- (M) SDS: (Malzeme) Güvenlik Bilgi Formu – Kimyasal Eserlerin Depolanması – CLP ve GHS – Acil Müdahale – Güvenlik
Sistem akış şeması;
- Tehlikeli unsurların sınıflandırılması
- Tehlike durumuna nazaran ambalaj seçimi
- Ambalaj etiket ve işaretleme
- Yönetmeliklere (IATA-DGR, ADR, IMDG, RID yahut multimodal) nazaran nakliye için Tehlikeli Mallar Beyanını (DGD) doldurulup imzalanması (Tehlikeli mal beyanı kara, deniz yahut hava yoluyla gönderilen tehlikeli gereçlerin içeriğinin belgelendirilmesi)
- DGM , tehlikeli unsurların inançlı bir biçimde taşınması ile ilgili sorumluluk ve yükümlülüklerin belirlenmesi
- Eğitimler
DGM , tehlikeli unsur içermeyen ancak özel paketlemeye gereksinim duyulan gönderiler için bile hizmet vermeyi kapsamaktadır.. Hassas eser paketlemesi, ağır, kırılabilir, halsız yapısı nedeniyle sıkıntı paketlenen, taşıma modu koşullarına nazaran elleçleme etabında hasar görebilecek, neme ve darbeye karşı hassas eserler için verilen bir hizmettir.